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Interpretation Request

In looking at the description of "Encoding of End-of-Stream delimiter" in
section 40.3.1.3.5, the second paragraph, beginning "If carrier extend error is
indicated during ESD, . . ., two conditions upon which this may occur are . . .

The two conditions given are redundant. To see this, note that the second
condition contains all of the terms of the first, but with one additional
condition, (tx_error<n-3>). Any time the second condition holds, the first
necessarily does as well!

Logically, it is sufficient to test for only the first condition. However, I suspect
that something else was intended. Is there some error in one of the stated
conditions?

Interpretation for IEEE std 802.3-1999

Subclause 40.3.1.3 ‘PCS Transmit function’ clearly states that ‘The PCS
Transmit function shall conform to the PCS Transmit state diagram in Figure
40-9.’, all the following subclause go on to describe the PCS transmit function
in detail.

With reference to Figure 40-9 it can be seen that ESD_Ext_Err can be
present at 2 separate symbol times; in one case, 3 symbols after the end of
frame and in the other, 4 symbols after the end of frame. These correspond
to the states "ESD1 VECTOR with Extension" and "ESD2 VECTOR with
Extension" when tx_error is asserted and TXD!=0x0F in Figure 40-9.

Hence what this text is describing is not combinatorial logic but the two
separate states in the state machine that result in the transmission of
ESD_Ext_Err.


